• Location: Poland, Warsaw, al. Jana Pawła II 23
  • Architects of Medusa Group + MHM: Łukasz Zagała, Przemo Łukasik, Florian Molzbichler, Sebastian Haselsteiner
  • Associate architects: Dawid Beil, Miłosława Niezgoda, Aleksandra Nowak, Marko Maric, Magdalena Tamoń – Będkowska, Monika Rychlicka – Borzechowska, Maciej Rudecki, Joanna Jakimiuk, Magdalena Cichosz, Katarzyna Bobrowska, Patrycja Stołtny – Sapko, Natalia Duczmal, Jacek Pisarczyk, Kamil Szołtysek, Michał Sokołowski, Aleksandra Mazur, Michał Laskowski, Mateusz Małecki, Michał Gawron, Damian Mikrut, Adil Krasniqi
  • Construction: Buro Happold
  • Installations: Buro Happold
  • Facade design: Studio Profil
  • Investor: Strabag Sp. z o.o. Real Estate
  • General Contractor: Strabag Sp. z o.o.
  • Office area: c.a. 35 900 sqm
  • Design: 2019 – 2022

Office and administration building with underground garage and landscaping

  • Location: Poland, Warsaw, Żerań
  • Architects: Przemo Łukasik, Łukasz Zagała
  • Associate architects: Wojciech Funkiewicz, Magdalena Kołłątaj, Jan Wichrowski, Marta Boryczka, Agnieszka Kuczyńska, Agnieszka Majcher-Lisowicz, Michał Sokołowski, Michał Laskowski, Mateusz Małecki, Krzysztof Weber, Michał Gawron, Tymoteusz Sapa, Aleksandra Mazur
  • Investor: CD PROJEKT S.A.
  • Landscape architecture: Florabo, KASS
  • Construction and installations: WSP Polska
  • Facade design: Studio Profil
  • Roads: Civil Transport Designers s.c.
  • Fire protection: PROTECT
  • Usable floor area:: 5611,12 sqm
  • Design: 2020-2022
  • Realization: under construction

The designed building is characterised by a simple cuboidal form, which results from the assumption adopted at the initial design stage of the least aggressive interference with the surroundings and the emphasis on maximum efficiency and flexibility of the designed volume from the point of view of the facility’s purpose.

The building’s architecture uses economical means of expression, but at the same time is an individual and original spatial composition that corresponds to the guidelines of the WZiZT Decision. The form of the building is the result of optimising the usable space in its interior, which has been designed to provide a functional and efficient arrangement. The adopted depth of the tracts and the division of the windows create many possibilities of configuration and ways of dividing the space depending on the Investor’s needs, at the same time ensuring excellent access to daylight for all the office rooms.

The building has six usable above-ground levels, two underground levels and a technical zone and a utility zone on the roof.

The designed building is intended to provide a modern, functional and maximally flexible space for comfortable office work, taking into account the specific working conditions of the video games industry, and to meet the Investor’s ambitions to create architecture that will be a showpiece of the future CD Projekt campus. The activation of a degraded, post-industrial district of Warsaw, openness towards its inhabitants, emphasis on pro-ecological and low-emission solutions as well as responsibility and care for nature, which the Investor is guided by when initiating this project, will constitute the basic design assumptions for the subsequent stages of the investment. This concept is an attempt at a comprehensive response to the design problem posed in such a way, taking into account the demands of the Investor at every stage and in every aspect of the facility’s life and within the framework of all the trades involved in its implementation.

The building is environmentally friendly, which manifests itself, among other things, in low energy consumption, low emissions into the atmosphere, the use of appropriate environmentally friendly building materials and technical equipment. At the stage of this project, an office function was initially assumed on each above-ground floor, with office and conference functions on the ground floor.

  • Location: Poland, Warsaw, Żerań
  • Architects: Przemo Łukasik, Łukasz Zagała
  • Associate architects: Wojciech Funkiewicz, Magdalena Kołłątaj, Jan Wichrowski, Marta Boryczka, Agnieszka Kuczyńska, Agnieszka Majcher-Lisowicz, Michał Sokołowski, Michał Laskowski, Mateusz Małecki, Krzysztof Weber, Michał Gawron, Tymoteusz Sapa, Aleksandra Mazur
  • Investor: CD PROJEKT S.A.
  • Landscape architecture: Florabo, KASS
  • Construction and installations: WSP Polska
  • Facade design: Studio Profil
  • Roads: Civil Transport Designers s.c.
  • Fire protection: PROTECT
  • Usable floor area: 4730,2 m2
  • Design: 2020-2022
  • Realization: 2022-2024

The main task of the designed building is to supplement the demand for parking spaces related to the constantly growing staff of CD Projekt company. At the same time the object is to be supplemented with recreational functions constituting an additional asset for employees and the surrounding community. The solutions applied in the design of the multi-storey car park are in line with the investor’s ambitions to create a space characterised not only by high quality architectural and functional solutions but also being the beginning of the process of changes in the post-industrial district of Warsaw. Emphasis on pro-ecological and low-emission solutions as well as responsibility and care for nature, which are the Investor’s guiding principles when initiating this project, will constitute the basic assumptions for subsequent stages of the investment.

The shape of the closed car park building is the result of an analysis of the investor’s expectations and planning guidelines set out in the Conditions of Development and Land Use issued for the plot. The body of the building consists of two underground storeys and two overground storeys. From the western side, exposed to the existing office buildings used by the Investor, terrace faults of the overground storeys were designed, planted with climbing plants on the vertical fragments of the wall. From the southern side, by the garage entrance gate, a ground floor arcade was designed, marking the entrance zone to the building. On the eastern side, the elevation was designed parallel to the impassable line of development, determined according to the conditions of development and land use. On the roof of the closed car park block there is a recreational space designed for employees of the neighbouring complex of office buildings. The recreational space on the roof has been fenced with a light, openwork mesh. On the west side, an irregularly shaped ramp was designed as an entrance to the recreational roof from the ground level. The entire structure of the closed car park was covered with perforated polished metal sheet with an irregular side profile.

  • location: Poland, Gdańsk, al. Grunwaldzka 343-345
  • architects: Przemo Łukasik, Łukasz Zagała
  • associate architects: Dawid Beil, Daria Cieślak, Krystian Szczepek, Piotr Gnacek, Anna Korzeniowska, Agata Marekwia, Zofia Adamus, Marcin Lech, Marta Präg, Jakub Koźlik, Julia Kazimierska, Seweryn Wróblewski, Michał Sokołowski, Mateusz Rymar
  • signage: Joanna (Sowula) Katańska
  • construction: Industria Structure
  • installations: CEgroup
  • facade design: Studio Profil
  • greenery design: Kass – Architektura Krajobrazu
  • fire protection: Janusz Siata
  • investor: Skanska
  • usable floor area: 43 200 sqm
  • design: 2017
  • realization:
    • building A: 2020
    • building B: under construction
  • certification:
    • LEED Core&Shell Platinum,
    • WELL Health-Safety Rating
  • photographs: Juliusz Sokołowski
  • location:Poland, Katowice
  • architects: Przemo Łukasik, Łukasz Zagała
  • associate architects: Maria Jaksik-Fikus, Anna Siwińska, Jarosław Przybyłka, Marta Frączyk, Łukasz Iwan, Michał Sokołowski, Mateusz Rymar, Konrad Basan, Krzysztof Weber
  • investor: TDJ Estate sp. z o. o.
  • total area (stage 1): 38 090 sqm
  • usable floor area (stage 1): 16 100 sqm
  • design: 2016
  • realizacja:
    • stage 1: 2021
    • stage 2: under construction
  • awards: European Property Awards 2022 in Residential High-rise Architecture category
  • photographs: Juliusz Sokołowski, Tomasz Zakrzewski, TDJ Estate, Wojciech Radwański
  • location: Poland, Łódź, ul. Tymienieckiego / ul. Milionowa
  • architects: Przemo Łukasik, Łukasz Zagała
  • associate architects: Dawid Beil, Michał Bienek, Katarzyna Chobot, Adela Czeczotka, Piotr Dećko, Marija Gawąd, Michał Gawron, Jagoda Kus, Damian Langer, Michał Laskowski, Mateusz Małecki, Aleksandra Mazur, Agnieszka Morga-Bałamut, Sandra Przepiórkowska, Mateusz Rymar, Tymoteusz Sapa, Justyna Siwińska-Pszoniak, Paulina Słocińska, Lechosław Słomka, Michał Sokołowski, Bożena Wróbel, Ewa Zielonka-Mossoczy
  • construction: BZB Projekt, Industria Project
  • installations: Elsanteam, eNNpro, WN-PROJEKT
  • network infrastructure and administrative procedures: BZB Projekt
  • road design: Seweryn Wróblewski
  • greenery design: Krzysztof Kass KASS-ARCHITEKTURA KRAJOBRAZU
  • conservation work programme: ARCHI-PROJEKT Szymon Herman
  • investor: Echo Investment
  • usable floor area: 3 250 sqm
  • land area: 24 062 sqm
  • design: 2019-2020
  • realization:since 2020
  • photographs: Rafał Tomczyk
  • investment website: https://fuzja-echo.pl/
FUZJA site plan