• Location: Poland, Warsaw, al. Jana Pawła II 23
  • Architects of Medusa Group + MHM: Łukasz Zagała, Przemo Łukasik, Florian Molzbichler, Sebastian Haselsteiner
  • Associate architects: Dawid Beil, Miłosława Niezgoda, Aleksandra Nowak, Marko Maric, Magdalena Tamoń – Będkowska, Monika Rychlicka – Borzechowska, Maciej Rudecki, Joanna Jakimiuk, Magdalena Cichosz, Katarzyna Bobrowska, Patrycja Stołtny – Sapko, Natalia Duczmal, Jacek Pisarczyk, Kamil Szołtysek, Michał Sokołowski, Aleksandra Mazur, Michał Laskowski, Mateusz Małecki, Michał Gawron, Damian Mikrut, Adil Krasniqi
  • Construction: Buro Happold
  • Installations: Buro Happold
  • Facade design: Studio Profil
  • Investor: Strabag Sp. z o.o. Real Estate
  • General Contractor: Strabag Sp. z o.o.
  • Office area: c.a. 35 900 sqm
  • Design: 2019 – 2022

Office and administration building with underground garage and landscaping

  • Location: Poland, Warsaw, Żerań
  • Architects: Przemo Łukasik, Łukasz Zagała
  • Associate architects: Wojciech Funkiewicz, Magdalena Kołłątaj, Jan Wichrowski, Marta Boryczka, Agnieszka Kuczyńska, Agnieszka Majcher-Lisowicz, Michał Sokołowski, Michał Laskowski, Mateusz Małecki, Krzysztof Weber, Michał Gawron, Tymoteusz Sapa, Aleksandra Mazur
  • Investor: CD PROJEKT S.A.
  • Landscape architecture: Florabo, KASS
  • Construction and installations: WSP Polska
  • Facade design: Studio Profil
  • Roads: Civil Transport Designers s.c.
  • Fire protection: PROTECT
  • Usable floor area:: 5611,12 sqm
  • Design: 2020-2022
  • Realization: under construction

The designed building is characterised by a simple cuboidal form, which results from the assumption adopted at the initial design stage of the least aggressive interference with the surroundings and the emphasis on maximum efficiency and flexibility of the designed volume from the point of view of the facility’s purpose.

The building’s architecture uses economical means of expression, but at the same time is an individual and original spatial composition that corresponds to the guidelines of the WZiZT Decision. The form of the building is the result of optimising the usable space in its interior, which has been designed to provide a functional and efficient arrangement. The adopted depth of the tracts and the division of the windows create many possibilities of configuration and ways of dividing the space depending on the Investor’s needs, at the same time ensuring excellent access to daylight for all the office rooms.

The building has six usable above-ground levels, two underground levels and a technical zone and a utility zone on the roof.

The designed building is intended to provide a modern, functional and maximally flexible space for comfortable office work, taking into account the specific working conditions of the video games industry, and to meet the Investor’s ambitions to create architecture that will be a showpiece of the future CD Projekt campus. The activation of a degraded, post-industrial district of Warsaw, openness towards its inhabitants, emphasis on pro-ecological and low-emission solutions as well as responsibility and care for nature, which the Investor is guided by when initiating this project, will constitute the basic design assumptions for the subsequent stages of the investment. This concept is an attempt at a comprehensive response to the design problem posed in such a way, taking into account the demands of the Investor at every stage and in every aspect of the facility’s life and within the framework of all the trades involved in its implementation.

The building is environmentally friendly, which manifests itself, among other things, in low energy consumption, low emissions into the atmosphere, the use of appropriate environmentally friendly building materials and technical equipment. At the stage of this project, an office function was initially assumed on each above-ground floor, with office and conference functions on the ground floor.

  • location: Poland, Warsaw, ul. Elektryczna 2
  • architects: Przemo Łukasik, Łukasz Zagała
  • associate architects: Izabela Moskal, Natalia Sołjan, Maja Gacka, Dorota Pala
  • signage: David Racchi
  • investor: Martin Gimenez Castro, David Racchi
  • usable floor area: 172,6 sqm
  • design: 2021/2022
  • realization: 2022
  • photographs: Tomasz Zakrzewski
  • location: Poland, Warsaw, ul. Twarda 2
  • architects: Przemo Łukasik, Łukasz Zagała
  • associate architects: Dorota Pala, Natalia Sołjan, Anna Szuba-Białas, Izabela Moskal, Magdalena Stanik, Michał Laskowski
  • usable floor area: 528,08 sqm
  • investor: TDJ sp. z o.o.
  • design: 2020
  • realization: 2020/2021
  • photographs: Tomasz Zakrzewski
  • Location: Poland, Warsaw, Żerań
  • Architects: Przemo Łukasik, Łukasz Zagała
  • Associate architects: Wojciech Funkiewicz, Magdalena Kołłątaj, Jan Wichrowski, Marta Boryczka, Agnieszka Kuczyńska, Agnieszka Majcher-Lisowicz, Michał Sokołowski, Michał Laskowski, Mateusz Małecki, Krzysztof Weber, Michał Gawron, Tymoteusz Sapa, Aleksandra Mazur
  • Investor: CD PROJEKT S.A.
  • Landscape architecture: Florabo, KASS
  • Construction and installations: WSP Polska
  • Facade design: Studio Profil
  • Roads: Civil Transport Designers s.c.
  • Fire protection: PROTECT
  • Usable floor area: 4730,2 m2
  • Design: 2020-2022
  • Realization: 2022-2024

The main task of the designed building is to supplement the demand for parking spaces related to the constantly growing staff of CD Projekt company. At the same time the object is to be supplemented with recreational functions constituting an additional asset for employees and the surrounding community. The solutions applied in the design of the multi-storey car park are in line with the investor’s ambitions to create a space characterised not only by high quality architectural and functional solutions but also being the beginning of the process of changes in the post-industrial district of Warsaw. Emphasis on pro-ecological and low-emission solutions as well as responsibility and care for nature, which are the Investor’s guiding principles when initiating this project, will constitute the basic assumptions for subsequent stages of the investment.

The shape of the closed car park building is the result of an analysis of the investor’s expectations and planning guidelines set out in the Conditions of Development and Land Use issued for the plot. The body of the building consists of two underground storeys and two overground storeys. From the western side, exposed to the existing office buildings used by the Investor, terrace faults of the overground storeys were designed, planted with climbing plants on the vertical fragments of the wall. From the southern side, by the garage entrance gate, a ground floor arcade was designed, marking the entrance zone to the building. On the eastern side, the elevation was designed parallel to the impassable line of development, determined according to the conditions of development and land use. On the roof of the closed car park block there is a recreational space designed for employees of the neighbouring complex of office buildings. The recreational space on the roof has been fenced with a light, openwork mesh. On the west side, an irregularly shaped ramp was designed as an entrance to the recreational roof from the ground level. The entire structure of the closed car park was covered with perforated polished metal sheet with an irregular side profile.

  • location: Poland, Warsaw – Wilanów, ul. Świętej Urszuli Ledóchowskiej 2
  • architects: Przemo Łukasik, Łukasz Zagała
  • associate architects: Beata Bańka, Mariusz Okrajek, Anna Pawełczyk, Jarosław Przybyłka, Michał Sokołowski, Mateusz Rymar, Konrad Basan, Piotr Dećko, Michał Laskowski
  • signage & graphics: Kolektyf
  • investor: Tacit Investment S.A.
  • construction: Firma Inżynierska STATYK
  • installations: Cegroup
  • total area: 4961 m²
  • photographs: Juliusz i Jędrzej Sokołowscy
  • design: 2015
  • realization: 2017
  • certification: LEED Platinum
  • awards:
    • ICONIC Awards 2020 / Innovative Architecture
    • European Property Award 2019 – 2020 – Grand Prix in the category: public building architecture
    • Nomination in European Union Prize for Contemporary Architecture – Mies van der Rohe Award 2019
    • Architectural Award of the Mayor of the City of Warsaw – the best public building
    • POLITYKA Architecture Award 2018 – distinction
    • SARP Award of the Year 2018 – distinction
    • Property Design Awards 2018 in the category Design – Interiors: Public Facilities
  • location: Poland, Warsaw, ul. Grzybowska 62
  • architects: Przemo Łukasik, Łukasz Zagała
  • associate architects: Dorota Pala, Anna Struska, Natalia Sołjan, Anna Szuba-Białas, Bartłomiej Karaś, Marta Kwolek, Michał Laskowski
  • installations: Roger Preston Polska
  • office buildings architecture: JEMS Architekci
  • investor: dellia investments – Projekt Echo
  • usable floor area: ok. 985,45 sqm
  • design: 2017-2018
  • realization: 2018
  • photographs: Tomasz Zakrzewski
  • certification: BREEAM Excellent
  • location: Poland, Warsaw, ul. Grzybowska
  • architects: Przemo Łukasik, Łukasz Zagała
  • associate architects: Dorota Pala, Anna Szuba-Białas, Natalia Sołjan, Anna Struska, Natalia Krzeszowska, Bartłomiej Karaś, Michał Sokołowski, Mateusz Rymar, Krzysztof Weber
  • construction: Figura.team
  • fountain design: TOMAR PPHW Marzenna Koźmian
  • installations: Roger Preston Polska
  • landscape design: RS Architektura Krajobrazu
  • office buildings architecture: JEMS Architekci
  • investor: dellia investments – Projekt Echo
  • usable floor area: 1 413,74 sqm
  • design: 2017-2018
  • realization: 2018-2019
  • photographs: Tomasz Zakrzewski
  • certification: BREEAM Excellent
  • location: Warsaw / Poland, Wilcza street
  • investor: Tacit Investment S.A.
  • architects: Przemo Łukasik, Łukasz Zagała
  • associate architects: Aleksandra Nowak, Dorota Pala, Wojtek Funkiewicz, Magda Kołłątaj, Paulina Skalska, Kasia Chobot, Natalia Krzeszowska, Izabela Moskal, Magdalena Stanik, Weronika Korpalska, Anna Szuba, Anna Wawrzyniak, Tomasz Budziński, Monika Muszyńska, Michał Sokołowski, Mateusz Rymar, Michał Laskowski, Krzysztof Weber
  • total area:  11 830 sqm
  • design: 2017
  • realization: 2020
  • certification: LEED Gold
  • photographs: Juliusz Sokołowski, Nate Cook
  • nagrody:
    • 2nd place in the 4th edition of the “Object of the Year in Aluprof Systems 2022” competition;
    • TOP Builder 2022;
    • The Plan Award 2021: winner in “Hospitality” category;
    • w konkursie European Property Awards 2021-2022:
      • “Hotel Architecture Poland” winner;
      • “Hotel Interior Poland” ⭐⭐⭐⭐⭐;
      • “New Hotel Construction & Design Poland” ⭐⭐⭐⭐⭐;
      • “Bathroom Design Poland” ⭐⭐⭐⭐⭐;
      • nominations in following categories: “Best New Hotel Construction & Design Europe”, “Best Hotel Interior Europe”, “Best Bathroom Design Europe”;
    • laureate of Architectural Award of POLITYKA 2020;
    • 1st place in “Hotel” category in Art in Architecture Festival along with Tacit Investment Polska S.A.

location: Warsaw / Poland
architects: Przemo Łukasik, Łukasz Zagała
associate architects: Rafał Stefanowski, Monika Rychlicka-Borzechowska, Magdalena Tamoń-Będkowska, Karolina Stejskał, Katarzyna Bobrowska, Michał Laskowski, Mateusz Małecki, Krzysztof Weber, Michał Gawron, Tymoteusz Sapa, Aleksandra Mazur, Michał Sokołowski
landscape architecture: KASS – ARCHITEKTURA KRAJOBRAZU
construction: PKBI
installations: AER Polska
fire protection: Janusz Woźniak
investor: Echo Investment
usable floor area: 13 300 sqm
design: 2019-2020
realization: 2022

The temporary exhibition pavilion is a functional object – framework for changing events associated with the Museum of Modern Art and the National Audiovisual Institute, as well as a symbolic object – a symbol, a sign recognizable in the changing context of different locations. Characteristic arches from the Museum of Modern Art by Christian Kerez’a are deliberately used in creating the form of the pavilion. The intention is for the pavilion to become a kind of announcement of new Museum, and then a satellite of operating facility. The Pavilion is an open space – to ensure full freedom of movement to the audience, vertical divisions weren’t used, the border of interior and exterior of the object isn’t defined. The pavilion takes the symbolic form of the gate, the transition of urban space into the space of art.Large “margin” for artists and curators is left to ensure flexibility in arranging of space pavilion. The measure of success of the planned artistic events is the “content” and the object itself is merely a flexible frame of these events and a formal symbol – a sign in the landscape.